forum najlepsze we łsi :}
U- Ursus
F-Filch
p.N- pani Norris ( kotka Filcha )
U- Witaj mój drogi ( szeroki uśmiech jakby z wieszakiem w ustach spała) Ciesze się, że zechciałeś udzielić Nam wywiadu, jesteśmy...
F- dobra, dobra..czego słodzi mi co? Daje pytania, spieszno mi, jakiś bachor nasikał na parapet w korytarzu!!
p.N- miau (?)
U- Dobra, dobra, no to zaczynamy! Co lubisz robić w wolnym czasie?
F- a żeby ja wolny czas miał ( bulwers) Ci gówniarze żyć mi nie dają ( macha ręką w bliżej nieokreślonym kierunku) A to który nasra na środku korytarza, mało co ostatnio nie wdepłem w taaką kupę ( tu obrazuje wielkość kupy, rysując w powietrzu dość sporej wielkości kólko) Inny nasmarka na pomnik..Myśli, że te perchate stwory z kuchni ze wszystkim nadążają, ich trza pilnować, a to moje zadanie ( wypina dumnie swą "prawidłowo wklęśniętą" klatke piersiową)
p.N- miau (jak zwykle dodaje swoje)
U- Rozumiem, rozumiem (wiadomo stara się go uspokoić, w końcu to ona miała być tu gwiazdą) To może następny zestaw pytań. Jak poznałeś Pania Norris?
F- To długa historia, zaczęło się 5 lat temu, kiedy to..
U- ( przysypiając) - to może w skrócie?
F- no dobra, no więć przypadkiem, jak szłem..
U- cudownie, więc już wiemy- przypadkiem- świetna historia!!!
p.N- miau ( tym razem to chyba ze mną się zgadza)
U- Ostatnie pytanie. ( nareszcie) Czy lubisz swoją prace?
F- ee..to nie to co kiedyś ( wzdycha) Kiedyś to ja za kare kazał szczeniakom paznokcie u stóp sobie poobcinać, a musi wiedzieć, że ja grzybice mam i ... a zreszta ja pokaże ( mówi ochoczo, po czym zdejmuje buciora i podstawia pod nos zaskoczonemu Ursusowi brudną i śmierdzącą stope)
...w tym miejscu wywiad się kończy, bo Ursus zaczyna zwracać śniadanie...
p.N- miau!!!
Dziękujemy za uwage!!
Mamy nadzieje, że to przybliży Wam nieco postać niedocenionego Filch. Zapraszamy na kolejny wywiad z serii "Rozmowy z tłoku" Tylko w gazecie najlepszej we łsi!!!